Hátraszaltó

Ebben a videóban sokféle szaltót és akrobatikus mozdulatot mutatok be. Ezért nem tudom mindegyikhez ideírni a magyarázatot, de ha valakit érdekel valamelyik, írjátok meg kommentben, melyik, és magyarázom.

Az egyszerű hátraszaltót például én így tanítanám:

Legelőször is meg kell tanilni a helyes ütemben való felugrást, a lendület vételnél a karok felhasználását, a groupirozást és a fej helyes tartását, használatát.
Kiinduló állás a lábfejek igen kicsiny terpesztett állásban párhuzamosak, derék egyenes, a kar könyökben kissé hajlítva lazán függőleges tartásban, a testsúly talpközépen.
Végrehajtás: a térdet kissé behajlítani, kart mérsékelten oldalra vagy hátra emelni, majd rövid elrugaszkodással /csaknem nyújtott lábbal/ felugrani. Ezzel egyidőben a kart függőleges irányban felfelé lendíteni, ugyanakkor a fejet a karlendítéssel összhangban felrántani. Abban a pillanatban, amikor lábaival elhagyja a talajt, groupiroz, úgy, hogy a térdét a mellére húzza és karjaival megfogja alsó lábszárát. A fordulat után elengedi térdét, lábait a föld felé nyújtja, karját és mellét felfelé nyújtja és a talajra érkezik.
Az elrugaszkodás előtt a testsúlyt mindig talpközépre kell helyezni, a sarokkal csak lazán támaszkodunk és derékhajlítást sem előre, sem hátra ne engedjünk meg.
A bontásnál egyidőben bontsunk a lábakkal, a felső testtel és a karral. Bokából és mérsékelten ruganyozott térddel kell könnyeddé tenni a talajra való érkezést.

Rivelis2015. aug.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Olajos

Nem érdemes talajon kezdeni, először menjen tökéletesen trambulinon meg szivacsgödörben.