Híd

Ezt a gyakorlatot könnyű kivitelezni, de fontos előtte bemelegíteni és nyújtani. A kézenátfordulásnál nagy szerepe van, ezért érdemes gyakorolni. Feküdj hanyatt, a lábaidat húzd fel, a tenyereidet pedig tedd a fejed mellé (a kézfejed a kezedre merőleges!), tehát a könyököd és a térded felfelé néz. Ekkor jön a neheze, a kezeddel és a lábaddal egyszerre nyomd felfele magad, amennyire csak tudod. Ezután lassan ereszkedj vissza.

Wing2007. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

bundas

én állásból lemegyek hidba..mint sokan mások:D

Wapwap

Lewis888: Természetes, hogy a hajlékonyságot lehet fejleszteni, rendszeres nyújtással. azt mindenki tudja, hogy hogyan lehet előrefele lazítani a hátat(hajlásokkal, döntésekkel) viszomt van egy tippem, hogy lehet hátrafele nyújtani a hátat:

Feküdj hasra. hajlítsd be hátud a lábaidat. Ezután a kezeddel told fel magad, és "mássz" egy kicsit hátrafele, úgy, hogy a lábujjaiddal elérd a fejed. Ha még nem megy, nem baj, idővel sikerül. Ha már megvan a fejérintés, akkor még mindig lehet tovább lazítani a hátat, oylatt is láttam, hogy valakinek a sarka is előrébb volt a vállánál ;) Úgyhogy hajrá :D
Amúgy még úgy is lehet, hogy miután felmész hídba a kezeidet, lábaidat közelíted egymáshoz

Keoni

Részben igaz. Ha nősz teljesen átrendeződnek a szalagjait, izületeid. Viszont ha folyamatosan edzzel míg megnősz(legalább 25 éves korodig) akkor TALÁN akkor is menni fog minden ami most, márami a hajlékonyságot illeti.
Az után a kor után is folyamatosan veszteni fogsz a képességeidből valószínűleg. 11 évesen állva fel tudtam venni a lábam a nyakamba, és ment kb az összes spárga. most kb megszakadnék tőle.:)

Kristof

Azt mondják nekem hogy azért tudok ilyeneket csinélni mert11 éves vagyok és a kicsik hajlékonyak.
Igaz ez, vagy csak irígykedésből mondják ezt?

Keoni

Kézenállásból hídba: Nem előnyös csak úgy beledőlni, sokkal elegánsabb, ha szétnyitod a lábaidat, és lassan ereszted le magad, karból, vagy inkább egyensúlyból.

Felállás: guggolás, felülés nagyon kell h menjen, kicsit lehet lökni kézből is. ha eleinte nem megy rendesen, akkor meg lehet próbálni úgy is, hogy kicsit kifordultok oldalra, az egyik kezetek elemelkedik a földtől, így talán a másikkal jobban meg tudjátok magatokat lökni. Ha nem oldalasan csináljátok, akkor is nagy segítség, ha kézzel lökitek magatokat.

Egyébként minnél nagyobb terpesszel csináljátok, annál könnyebb belőle kiállni. Zárt lábbal igazán érdekes és szép a dolog, azt sokkal tovább kell gyakorolni, és kell hozzá egy nagy adag derék. sok sikert.:)

Emike

én új vagyok de nektek ment mert nekem igen de bazi nehéz ha fel akarok álni

krameri

az sztem alap, hogy kézenállásból átmész hídba.
Egyszerűen túl kell dőlni ˝véletlenül˝ , és a lábaidra érkezni.
de felállni nem tudok.Igaz nem is próbáltam.Majd most elkezdem:D

Attila2

valamikor fel tudk állni... 10ből kétszerXD

Wing

És fel is tudsz belőle állni? nekem 10ből 9szer sikerül:).

Attila2

nekem még kézen átfordulásból is megy a híd:D
előre fordulok.. és megállok hídban