Híd

Ezt a gyakorlatot könnyű kivitelezni, de fontos előtte bemelegíteni és nyújtani. A kézenátfordulásnál nagy szerepe van, ezért érdemes gyakorolni. Feküdj hanyatt, a lábaidat húzd fel, a tenyereidet pedig tedd a fejed mellé (a kézfejed a kezedre merőleges!), tehát a könyököd és a térded felfelé néz. Ekkor jön a neheze, a kezeddel és a lábaddal egyszerre nyomd felfele magad, amennyire csak tudod. Ezután lassan ereszkedj vissza.

Wing2007. okt.

Hiba jelentéseHiba jelentése

Kapcsolódó trükkök

Összes trükk

Hozzászólások

Hozzászólás írásához jelentkezz be vagy lépj be Facebookkal!

Wing

Lewis persze, hogy lehet, én 17 évesen 2 hónap alatt megtanultam spárgázni. Sokféleképpen lehet nyújtani, bemelegítés után hídba felmész és a lábadat a kezedhez közelíted vagy fordítva, vagy leülsz terpeszben és ráfekszel a jobb majd a bal lábadra és középre is. De tesi órán is elsajátíthatsz pár nyújtógyakorlatot. Sok sikert... :).

Attila2

nekem megy állásból...

Lewis888

Sziasztok! én is szeretnék ilyesmiket csinálni, de nem vagyok biztos magamban, a hátam előre nagyon jól hajlik, de hátra hajlítva kissé húzódik, ugye a hajlékonyságot lehet fejleszteni, és ha igen, hogyan? köszi

Wing

először falnál csak azt gyakorold, hogy lemész hídba és utána felálsz, úgy hogy a kezeddel fokozatosan lejjebb lépkedsz a falon és felfelé ugyanígy... utána jöhet a kézenátfordulás is...

pakourkezdo

nem tudja valaki hogy kell hídból előre felállni?
most azt gyakorlom kézánállásból jhídba aztán hídból fel

Keoni

Még egy tipp.. mikor már állásból próbálsz lemenni eleinte csak úgy csináld, hogy nyitva a térdek, és a térdeidet előre nyomod, lényegesen könnyebb. Aztán ha már van elég izom a combodban meg hasadban akár mehet kevésbé előre tolt lábakkal is.
Nagyban segíthet, ha le tudsz ülni a lábfejeid közé:) ez a gyakorlat nyújtásnak is megteszi, de NAGYON óvatosan! :) , nem árt előnyújtani :)

Wing

Szerintem először próbáld úgy hogy fekvésből felmész hídba és felállsz, meg úgy is lehet gyakorolni, hogy bordás falnak vagy ha nincs sima fal is megteszi, háttal állsz és szépen a kezeddel lépegetve lemész hídba és ugyanígy fel is tudsz állni.

Peti

fekvésből könnyű sztem.. állásból kéne:D